Huidige thema

De komende weken werken de groepen 1/2 aan: ziek en gezond. Dit thema gaat over ziek zijn en beter worden.

Tijdens dit thema organiseren we in de groep diverse activiteiten gericht op de gezondheid van kinderen. Hierbij komen de tandarts en het ziekenhuis veel aan bod.

Voor- en vroegschoolse educatie

Op klaarvoordestarthaarlem.nl vindt u veel informatie over voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Maar wat is VVE eigenlijk en waarom is het goed voor uw kind?

De ontwikkeling van uw kind kunt u extra stimuleren door hem/haar naar een VVE-locatie te laten gaan. Op Al Ikhlaas werken wij met VVE-programma’s. Dit zijn speciale speel- en leerprogramma’s waarin extra aandacht is voor de (taal)ontwikkeling van uw kind. Onze VVE-scholen werken intensief samen met VVE-peuterspeelzalen en -kinderdagverblijven in Haarlem. In het voorschoolse traject worden kinderen goed voorbereid op de stap naar de basisschool. In de groepen 1 en 2 van onze VVE-school krijgt het VVE-programma een vervolg, zodat uw kleuter een goede start kan maken in groep 3.

Meer weten? Ga dan naar klaarvoordestarthaarlem.nl. Op de site kunt u ervaringen van andere ouders lezen. Ook vindt u er een overzicht met VVE-scholen bij u in de buurt en tips voor thuis.